شاعر مجموعه‌ی صبح خواب مانده است در گفت‌وگو با من در ایسنا

شاعر باید در جهت كشف ظرفیت‌های جدید گام بردارد
به جز دو کتاب‌فروشی زنجان، بقیه از پخش کتاب امتناع ورزیدند

وظیفه‌ی شاعر به تعویق انداختن و ایجاد فاصله در انگاره‌های پیشینی است كه در ذهن مخاطبش شکل گرفته است. شاعر امروزی باید در جهت كشف ظرفیت‌های جدید گام بردارد.
حسین نظریان شاعر جوان زنجانی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه‌ی زنجان، ضمن بیان مطلب فوق افزود: «در تدوین و گردآوری اولین مجموعه‌ی شعرم با عنوان "صبح خواب مانده است" سعی‌ام بر این بود كه به سمت ساده‌نویسی حركت كنم و قافیه و اسلوب غزل، زنگ مطلب نباشد. بسته به حال و هوایی كه در هنگام نوشتن اشعار داشتم، هر كدام از كارها، برخورد متفاوتی داشته‌اند. سبك و سیاق خاصی را در نظر نگرفتم و قالب خاصی را طراحی نكردم. کوشیده‌ام كه فرم روایی مجموعه نیز حفظ شود. گاه طرح كار براساس یك سیر فكری مشخص یا روایت خاص و گاهی نیز وزنی بود كه شعر را به چالش می‌كشید».
نظریان گفت: «شعر نباید فقط از نظر مفهوم مورد بررسی واقع شود، آن‌چه مهم‌تر است عنصر ساختار است. كل اثر در معرض دید و نمایش قرار داده می‌شود و ما دیگر نمی‌توانیم فقط به قسمت كوچكی از آن توجه كنیم و یا آن را حفظ نماییم. این گونه ارزش شعر، والاتر خواهد بود و از فرم صرفاً حسی ِ غزل كلاسیك نیز رها خواهیم شد».
این شاعر زنجانی در خصوص مشكلات نشر كتاب خود اذعان داشت: «كار نشر كتاب، بسیار فرسایشی بود. نتیجه‌ی دو سال پیگیری مداوم برای چاپ كتابم، بالأخره در اوایل خردادماه امسال به ثمر رسید. قرار بود كه از طرف اداره‌ی کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان، شرایطی مناسب جهت خرید كتاب ایجاد شود و رایزنی‌هایی هم با شورای خرید وزارتخانه انجام گیرد، ولی متأسفانه تا كنون اقدامی صورت نگرفته است. در زمینه‌ی پخش كتاب در شهر زنجان نیز كتاب‌فروشی‌های "اوستا" و "فرهنگ" همكاری كردند ولی بقیه‌ی كتاب‌‌فروشی‌ها از پخش کتاب امتناع ورزیدند».
نظریان در ادامه پیرامون عدم استقبال درخور از آثار جدید، مخصوصاً در حیطه‌ی شعر، توضیح داد: «ما در كل جامعه‌ی ایران با ادبیات مشكل داریم. ذائقه‌ی مخاطب شعر ما هنوز پیش برخی نام‌ها باقی مانده است. از سوی دیگر، برخی مخاطبان نیز تصورشان از شاعر، فردی خاص با سر و شكل متفاوت و اسلوب‌های ماورایی است. این عوامل در كنار ضعف رسانه‌ها در نشر افكار نوین، مزید بر علت شده است كه مخاطب از كارهای جدید، فاصله بگیرد».
این شاعر جوان در پایان گفت: «برای رفع این بحران دو رویكرد متصور است؛ اول این‌كه شاعر یا نویسنده ابتدا آن‌چه می‌خواهد از طریق آن با مخاطب ارتباط برقرار كند، در ذهن خود حلاجی كرده باشد. وقتی این كار درذهن او انجام نشود، كارش اصالت نخواهد داشت. دوم، ضرورت حضور تلویزیون و دیگر رسانه‌ها در جهت آشنایی مخاطب با ادبیات كلاسیك و پیش بردن او تا جایی است كه به مدرنیته برسد و فضای کنونی را درك كند».

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...